Tiszaburán és Tiszabőn is bubizhatnak

Megosztás

Mint ahogy elsőként megírtuk a megyében, a felzárkózó településeken futnak tovább az első Mol Bubi kerékpárok.

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok, melyeket a Felzárkózó Települések programban dolgozó karitatív szervezetektől lehet kölcsönözni. A Budapesten hét éven át használt járművek a feliratok eltávolítása után eddig hetvenhét településen váltak elérhetővé, hogy a legelesettebb családok munkába, iskolába járását, hétköznapi ügyintézését segítsék.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a modellváltás után 2000 darab, elsőszériás Bubi-kerékpárt adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. A közösségi közlekedésből kivont, de az erős vázszerkezete és a defektmentes tömör gumikerekei miatt még sokáig használható bicikliket a Szeretetszolgálat tiszaroffi üzemében átnézik, elvégzik rajtuk az esetleges javításokat, majd megváltozott munkaképességű emberek eltávolítják róla a Bubi feliratot, közölte lapunkkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A kétkerekű járművekből a Felzárkózó Települések programban közreműködő karitatív szervezetek igényei szerint eddig 910 darabot szállítottak ki 77 településre. Köztük Tiszaburára és Tiszabőre, ahol a Máltai Szeretetszolgálat működtet iskolát, óvodát.

Boltba járni is kiváló vele

Az ikonikus zöld biciklik másodvirágzásukat élik az ország legelesettebb falvaiban, ahol ritkán jár tömegközlekedés, az olyan alapellátásokért, mint a posta, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, a vegyesbolt pedig sokszor más településre kell átmenni.

A Felzárkózó Települések program helyszíneiről folyamatosan érkeznek az igénylések a Máltai Szeretetszolgálat tiszaroffi üzemébe, ahol újabb 280, használatra előkészített kerékpár vár kiszállításra, és még további 800 darabot alakítanak át a következő hónapokban.

Fotók: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kapcsolódó cikkek